Campagne EMK

EMK is een stichting die zich hard maakt voor een vrije zee. Daarom zijn ze tegen de aanlandplicht. Deze regel verplicht de vissers alles wat zij vangen aan land te brengen. Ook de allerkleinste babyvis. EMK vind dat deze vis juist in zee hoort. De animatie had als doel om de nieuwe wetgeving rond de aanlandplicht te verduidelijken, en daarnaast ook uit te leggen waarom er met het intreden van deze wet ernstige gevolgen zijn voor de visserij sector. De animatie is uiteindelijk opgeleverd in 3 talen. Namelijk Nederlands, Frans en Duits.

 

  

 

Verspreiding

Om de juiste mensen te bereiken werd eerst een doelgroep analyse gemaakt. De stichting had heel duidelijk voor ogen wie ze wilden bereiken. We zouden vooral gaan inzetten op mensen die politiek iets kunnen betekenen voor de sector. Mede om deze reden is besloten om de animaties op een USB stick te plaatsten en deze gericht te bezorgen bij onze doelgroep.

We ontwierpen een begeleidende meertalige flyer en enveloppe. Een deel van de enveloppes ging naar brussel om verspreid te worden binnen het Europese parelement, een tweede deel ging richting de leden van de tweede kamer. De overige losse sticks werden verspreid onder de visserij ondernemers en tijdens vis gerelateerde evenementen.

In totaal zijn er 2000 USB sticks verspreid, waarvan een groot deel persoonlijk is bezorgd binnen de politiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *